Infografik


plakat_1_low_resInfografik et stærkt værktøj hvis man vil have sit budskab til at sætte sig fast. Det fungerer for sig selv, som en hurtig beskrivelse af en specifik sammenhæng, og det fungerer også i kombination med en film.

Når en film er produceret færdig, er det ligetil at skabe en effektiv infografik fra indholdet, som highlighter de vigtigste aspekter af filmen. Det er en metode der bruges til at minde målgruppen om en film de allerede har set. På den måde kan en film og en infografik (trykt som plakat eller postkort) bruges strategisk til at understøtte ét fælles budskab. Og hvis infografikken benyttes rigtigt, vil budskabet sætte sig fast i målgruppens bevidsthed, og der vil være større chance for en adfærdsændring.

 


 

Skærmbillede 2016-03-31 kl. 14.57.28

Det er én måde at bruge infografik – som et understøttende element skabt ud fra en film. En anden måde er at bruge infografik for sig selv, enten trykt og omdelt eller digitalt på nettet. Her er det vigtigt at bruge den nødvendige tid på at udvikle et stærkt koncept, som kan stå alene, hvis infografikken skal have den ønskede effekt. Det er et spørgsmål om at fokusere på den overordnede historie i få, men meget præcise visualiseringer. Billeder og tekster kombineres for at fremhæve budskabet gennem symbolik og psykologi, så målgruppens opmærksomhed fanges.
Med den rigtige infografik, brugt på den rigtige måde, kan man opnå meget med et simpelt udtryk. Og det er pointen! Ligesom et radiohit, hvor det som regel er en meget simpel melodi, der ligger bag. Men det skal være den rigtige melodi, med det rigtige beat og den helt rigtige følelse. Den skal være letfordøjelig, fange din opmærksomhed og blive hængende længe efter du har slukket radioen. Og det er præcis hvad en god infografik kan.

 


 

Så uanset om det handler om at maksimere en films effekt – at minde målgruppen om budskaberne i en ny strategi eller implementeringen af en ny digital løsning – eller hvis det handler om at kommunikere en specifik relation, enten i et magasin på arbejdspladsen eller online, så kan en infografik være et effektivt værktøj til at skabe adfærdsændringer.

Skærmbillede 2016-03-31 kl. 16.09.41

MP_læreuddannelsen_1920