STATEMENT FILM


HVAD ER EN STATEMENT FILM?

En statement-film er et velegnet kommunikationsredskab til topledelsen i en virksomhed. Ofte er det den administrerende direktør, som gennemgår en række vigtige budskaber henvendt til en større målgruppe. Statement filmen er et godt format til at præsentere hovedtallene fra det seneste regnskab, opsummere årets vigtigste begivenheder i virksomheden, præsentere en ny strategi eller andre udviklingsmål. Præsentationen kan suppleres med animerede grafiske elementer, billeder og tekster.

PRÆSENTATION AF REGNSKAB

En statement film er typisk 4 til 6 minutter lang. Og hvis filmen skal præsentere et regnskab, så består målgruppen typisk af meget få interessenter, som ikke har tid til at læse en lang årsrapport eller se en webcast, men stadig gerne vil være opdateret.

En statement film giver virksomheden mulighed for at:

– Understøtte anbefalinger for god corporate ledelse

– Dele hovedbudskaber fra et regnskab til en større gruppe af interessenter og aktionærer

– Levere budskaber i en flot visuel stil, der hjælper til at opbygge virksomhedens professionelle image og visuelle profil

– Vise filmen til generalforsamlingen

FORRETNINGSSTATUS OG PRÆSENTATION AF NYE STRATEGIER

Hvis statement filmen præsenterer en ny strategi eller en intern status, så vil målgruppen ofte være virksomhedens medarbejdere.

Denne type film er anvendelig:

– Når medarbejdere arbejder i mange forskellige kontorer, måske endda i forskellige lande. Filmen kan sikre, at hovedbudskaberne bliver præsenteret konsekvent og regelmæssigt til alle medarbejdere, så man undgår misforståelser eller forkert information. For eksempel, når mellemledere skal fortælle ansatte om beslutninger og strategier fra topledelsen.

– Når budskaberne er komplekse og en visuel forklaring vil hjælpe til en bedre forståelse. Derudover, er det muligt at lave flere takes, så man er sikker på, at de vigtigste pointer bliver leveret klart og tydeligt.

– Når den administrerende direktør har brug for at levere et budskab til alle medarbejdere på samme tidspunkt – f.eks. ved en fusionering, et opkøb eller lignende.


HVAD ER DER I EN STATEMENT FILM?

Filmens manuskript er typisk skrevet af virksomhedens kommunikationsafdeling i samarbejde med Bulldog and Partners. Det sikre at indholdet er på linje med virksomhedens værdier og strategiske målsætning. Virksomheden har typisk godt styr på indholdet og arbejdskulturen, mens Bulldog and Partners ved hvordan det kan oversættes til en tekst der vil fungere på film. Når manuskriptet er færdigt laver vi et storyboard. Storyboardet viser hvilket visuelt materiale vi vil bruge i filmens afgørende scener. Det kan være alt fra grafer og tal til billeder af ansatte, produkter eller produktionshallen.

s1


TEKNISK SET – UP

Vores regnskabsfilm bliver optaget i et green screen studie med teleprompter. Det giver os mulighed for stor fleksibilitet med den visuelle stil, og det sikre, at hovedbudskaberne bliver leveret på den mest mulige måde. Optagelserne tager 1-2 timer inklusiv forberedelse og tests.

Når man optager på green screen har man mange forskellige muligheder i post produktionen. Vi kan udskifte den grønne farve med billeder, animationer eller video og derved skabe et sammenhængende miljø for personen i optagelsen – et miljø der understøtter busskabet.

Teleprompteren bruges til at projektere manuskriptet på et gennemsigtigt spejl foran kameralinsen. Det sikrer, at manuskriptet bliver læst korrekt op og at filmen kan eksekveres ordentligt. Formålet er at få oplæsningen til at virke så autentisk, afslappet og naturlig som mulig. Det er her instruktørens erfaring og evner virkelig kommer i spil.

s2

s3


DESIGN OG GRAFIK

Før og efter optagelserne designer Bulldog and Parterns billeder, baggrunde og animationer, som understøtter den pågældende virksomheds visuelle stil. Samtidig sikrer vi os at alle tal, grafer og hovedbudskaber kommunikeres på en letforståelig og visuelt simpel måde.


PRIS

Denne type film kan produceres meget effektivt, hvilket betyder at omkostningerne er relativt lave. Hvis du ønsker et overslag kan du kontakte Nikolaj Oppermann på nikolaj@bandp.com med en kort beskrivelse af filmens formål, målgruppe og anslåede længde.


CORPORATE LEDELSE

En regnskabsfilm understøtter anbefalinger for god corporate ledelse ved at:

– Skabe større gennemsigtighed for aktionærer og interessenter

– Præsentere den vigtigste information på en klar og tydelig måde

– Gøre det lettere for aktionærer at forstå virksomhedens strategi


REFERENCER

Bulldog and Partners producerer løbende statement film for NORDEN, VELUX, FOSS, EAC and ALM. Brand, og mange andre.